Saturday, July 4, 2009

Welcome, Poola litsid

Eile õhtul saime pesus käia. Siin parklas on suur pood ja söögikoht. Väga hea parkla kus 20 tundi passida. Pärast pesu hakkasime Marianaga viina võtma. Me saime korraliku kultuurishoki. Plaan oli minna kõrvalkülla jalutama ja niisama ringi vaatama. Läksime tanklast mööda. Rekka peatub, juht keris akna alla ja küsib vene keeles: "Palju maksab?" Kõndisime lihtsalt edasi ja naersime omaette. Kui me üle tee olime jõudnud jõudis kolm rekkat signaali anda. See ei olnud enam üldse naljakas. Enda arvates ei olnud me litside "moodi", aga see "mood" on Poola rekkaparklas lihtsalt naine olla. Rohkem pole vaja. Keerasime otsa ringi ja läksime oma rekkasse peitu.:D
Päris litse oli siin parklas eile 2, pluss üks rekkamees kes käis ringi ja müüs oma naist. Hind on 10 eurot. Litsid patseerivad aeglaselt rekkate vahel. Tundus et neil oli eile päris vaikne õhtu. Eesti rekkameeestele tullakse ennast väga harva pakkuma, sest isegi Poola litsid teavad et Eesti mees on ihnuskoi:D Kui me parklasse jõudsime nägi Janek kohe litse. "On need litsid siin ees?". Arvo kes sõidab Belgiasse ootas meid siin parklas. "Jah, just toodi, õhtuks saab magustoitu võtta."

Tegelikult jäi magustoit võtmata. Mehed olid üldse rahulikud eile. Tom piirdus enda sõnul kuue õllega ja Janekil oli nädala pikkusest joomisest juba kopp ees.
Jaan on tore rekkamees. Teda võiks kuulama jäädagi. Mees on oma elus palju näinud. Autojuht on ta olnud 26 aastat. Jaan oli 19 aastat oma naisega koos. Neil oli kaks toredat last, poiss ja tüdruk. Kui tütar oli kahe aastane kukkus ta kuuma rasvatünni. Tüdruk jäi napilt ellu. Kuus aastat tagasi pakkis naine oma asjad ja läks Rootsi. Naine oli endale Rootsist uue mehe leidnud. 76 aastase vanamehe, kes on Rootsi rikaste kuldraamatus kolmandal kohal.

Vene kroonus lasi Jaan enda sõrmede peale tätoveerida naise nime. 85-ndal aastal saadeti Jaan Tsernobõli. 92-sel aastal oli ta pool aastat Aafrikas, Paapua Uus-Guine saarel sõiduõpetaja. Samal aastal kui Jaan tagasi Eestisse tuli ja maja ehitas lasi ta endal kaks näppu maha. Sellepärast on Jaan 40 protsenti pensionär. Tal on väike nelja aastane laps, uue naisega, kellega ta koos ei ela. Lapsel on verevähk. Arstid annavad 80 protsenti lootust et vähk taandub. Jaani isa lasi ennast aastaid tagasi maha. Seda pole ta siiani andestanud. Sellepärast ei käi Jaan isa haual. Jaan tahaks oma eluga edasi minna aga ta ei saa. Siiani armastab ta oma esimest naist ja loodab et üks päev tuleb naine Rootsist tagasi.

PS Asjaosalise (Jaani) nimi on muudetud.

Neljas juuli, Swiebodzin

2 comments: